Τι βάζω για μαλακτικό στα μαλλιά;

Πήρατε την απόφαση να μη ξαναχρησιμοποιήσετε χημικά σαμπουάν. Ωραία, και για μαλακτικό τι θα βάλετε που είναι και αυτό χημικό;

Τα φυτικά σαπούνια-σαμπουάν λειτουργούν διαφορετικά από τα κοινά σαμπουάν – απορρυπαντικά.  Γρήγορα όμως τα συνηθίζουμε . Όταν χρησιμοποιούμε  ένα απορρυπαντικό-σαμπουάν (που ξεγυμνώνει τα μαλλιά σας) πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και μαλακτικό για να καλύψει την ζημιά που έκανε το σαμπουάν .
Όταν  χρησιμοποιείτε ένα φυσικό σαπούνι-σαμπουάν για το λούσιμο χρησιμοποιείτε  και ξύδι για την ισορροπία του pH της τρίχας. Ο καθαρισμός είναι τόσο απαλός που δεν χρειάζεται μαλακτικό.  Το ξύδι επιπλέον δυναμώνει  τα μαλλιά σας. Τα συμβατικά σαμπουάν και τα μαλακτικά περιέχουν συνθετικές πρωτεΐνες και πλαστικοποιητές για να καλύψουν τα μαλλιά. Αυτά είναι απαραίτητα για να καλύψουν  τη ζημιά που κάνουν τα συνθετικά απορρυπαντικά που υπάρχουν σε όλα τα σαμπουάν. Τα δικά μας φυτικά σαμπουάν και τα σαπούνια με τη μελετημένη σύνθεσή τους δεν αφαιρούν τη φυσική προστασία της τρίχας  από τα λιπαρά της στοιχεία. Αφαιρούν μόνο το  περίσσευμα. Θα περάσουν επομένως τα μαλλιά σας από μια περίοδο αποτοξίνωσης, όπου θα πρέπει να αφαιρεθούν οι συνθετικές πρωτεΐνες.(να έχετε υπομονή ίσως και για αρκετά λουσίματα) Θα μπορέσετε, ίσως για πρώτη φορά, να  αισθανθείτε τα μαλλιά σας  χωρίς αυτά τα συνθετικά επιχρίσματα.  Θα γίνουν λεία και απαλά με φυσικό τρόπο και καθώς θα μεγαλώνουν οι νέες τρίχες δεν θα καταστρέφονται πλέον από τα συμβατικά σαμπουάν. Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο λαμπερά και πιο δυνατά .

Βάλτε λοιπόν στο τελευταίο ξέβγαλμα, σε μια κανάτα με νερό 2 -3 κουτ. της σούπας, (πειραματιστείτε με την ποσότητα ανάλογα με τα μαλλιά σας) λευκό ξύδι ή μηλόξυδο ακόμη και κρασόξυδο (μη το φοβάστε δεν θα μυρίζουν τα μαλλιά σας) και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό το μίγμα μέχρι να περνούν τα δάκτυλά σας άνετα μέσα από τα μαλλιά σας.
Δεν θα έχετε κάνει καλό μόνο στα μαλλιά σας αλλά θα σταματήσετε να τροφοδοτείτε και το σώμα σας με επικίνδυνες ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου