Από τη φύση... στο εργαστήρι.


Μετά από πολύ έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών, και πολλές δοκιμές σε καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, μπορούμε να παρουσιάσουμε μια σειρά προϊόντων με τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών.


Χρησιμοποιούνται μόνο ουσίες που προέρχονται από φυτά, εκτός από το αγνό κερί μέλισσας που θεωρείται "ζωικό προϊόν" και τους γαλακτοματοποιητές που παράγονται με χημική επεξεργασία φυτικών προϊόντων.


Μέσα στα συστατικά αναφέρονται 5 στοιχεία που από το όνομά τους υποθέτουμε ότι είναι χημικές ουσίες. Η τεγγίνη, το tween 8O, η ξανθάνη, η στεαρίνη και το υαλουρονικό οξύ. Τα δυο πρώτα είναι γαλακτοματοποιητές, δηλαδή ουσίες που χωρίς αυτές δεν μπορεί να ενωθεί το νερό με τις λιπαρές ουσίες για να γίνουν οι κρέμες και τα γαλακτώματα. Η ξανθάνη και η στεαρίνη είναι ουσίες φυτικής προέλευσης που βοηθούν στην σταθερότητα των προϊόντων. Το υαλουρονικό οξύ είναι συστατικό του σώματός μας.


Τεγγίνη. Δημιουργείται και στον οργανισμό μας σαν υποπροϊόν κατά τη διάσπαση των λιπαρών ουσιών. Χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα (παγωτά, γλυκά, ψωμί, κ.λ.π.). Τη χρησιμοποιούν στο body building σαν συμπλήρωμα διατροφής για αύξηση όγκου. Είναι θα λέγαμε ο πιο ασφαλής γαλακτοματοποιητής για να έρθει σε επαφή με το δέρμα, από τη στιγμή που κυκλοφορεί στο σώμα μας. Ένα από τα καλά χαρακτηριστικά της: Αν πέσει η κρέμα σε ύφασμα ξεπλένεται άμεσα πολύ εύκολα χωρίς να αφήσει λεκέ.


Tween 8Ο. Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα (παγωτά, γλυκά, τουρσιά κ.λ.π.)


Επιλέξαμε λοιπόν αυτούς τους δυο γαλακτοματοποιητές με κύριο κριτήριο ότι χρησιμοποιούνται και στα τρόφιμα.


Ξανθάνη. Πηκτικός παράγοντας που παράγεται με ζύμωση (μαγιά και άμυλο καλαμποκιού, λίγο πιο απλοϊκά για να γίνει κατανοητό). Χρησιμοποιείται και αυτό στα τρόφιμα, ιδίως στα παγωτά.


Στεαρίνη. Είναι μια λιπαρή ουσία με πολύ καλά χαρακτηριστικά για την επιδερμίδα.


Υαλουρονικό οξύ. Είναι ένα μόριο εξαιρετικά υδρόφιλο, το οποίο μπορεί και συγκρατεί νερό μέχρι και 20 φορές το βάρος του, ιδιότητα που αιτιολογεί τις πολλές βιολογικές του λειτουργίες. Σε κανονικές συνθήκες το υαλουρονικό οξύ παρεμβαίνει σε πολλά επίπεδα.
Είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς όπου προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς. Οι πρωτεογλυκάνες που περιέχει έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν τα μόρια του νερού και να δίνουν όγκο και υγρασία στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου όμως αποδομείται και έτσι δημιουργούνται προβλήματα ενυδάτωσης του δέρματος. Εισάγεται με ενέσιμο τρόπο στο σώμα μας για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Στα προϊόντα μας απλά απορροφάται από το δέρμα όπως και τα υπόλοιπα συστατικά.

100% απαλλαγμένα από:
ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ-PARABENS
SLS -SLES -ALES (αφριστικά-απορρυπαντικά)
Παραφινέλαια/Βαζελίνη - Κερί παραφίνης
SILICONES - DIMETHICONE (σιλικόνες)

ETHENOLAMINES
PEG - RETINOL


POLYCYCLIC MASKS
Συνθετικές χρωστικές ουσίες, φορμαλδεΰδη, 1,4-διοξάνιο, υδροκινόνη, φθαλικά, προπυλενογλυκόλη,  triclosan, EDTA, υδροκινόνη, ΜΕΑ-DEA- ΤΕΑ ή χημικά αντηλιακά.


Γα τη συντήρηση χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ αιθέρια έλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου